3 tips til hvordan du vælger den rigtige elpære

Skrevet 13. august 2019

I dag findes der et utal af forskellige elpærer, og det kan derfor være svært at finde frem til den helt rigtige til det, som du står og leder efter. Heldigvis er der et par gode tips, som du kan gå efter, når du skal ud og købe en ny pære, så du ender med at gå hjem med den helt rigtige. Du kan se et stort udvalg af elpærerhttps://www.designlite.dk/, og så er der bare med at følge de gode råd, som du vil blive præsenteret for her i det følgende.

Hold øje med Lumen

Når du vælger en ny pære, er det vigtigt, at du sørger for, at den gamle pæres Watt eller Lumen passer til den nye, som du skal have med hjem. I dag er det bedst, at du kigger efter Lumen, da Watt ikke bliver brugt på samme måde i dag, som det gjorde før i tiden. Alle nye LED-pærer og halogenpærer har i dag angivet i Lumen. Derfor nytter det ikke at kigge efter Watt. Hvis din gamle pære kun skriver i Watt, skal du ikke frygte. Det er nemlig muligt at omregne Watt til Lumen. Her er det bedste du kan gøre at spørge en ekspedient eller lave en Googlesøgning – begge vil kunne give dig svaret.

Vælg den rigtige farvetemperatur

I Nordeuropa har vi en standard, der lyder på 2700 Kelvin, når det kommer til farvetemperaturen hos pærer. Kommer du længere sydpå, vil denne standard stige til 3000 Kelvin. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på dette, hvis du vælger at købe en pære hos en udenlandsk forhandler. Når du skal vælge farvetemperatur, er det derfor en god ide at vælge en mellem 2700 og 3000 Kelvin. Jo lavere Kelvin, jo mere varmt og gult lys vil du opnå. Lysstofrør ligger for eksempel typisk på 3000 Kelvin, hvilket forklarer deres mere blå lys.

RA-værdien er også vigtig, at du holder øje med. Denne skal helst være på 80 eller over, da det betyder, at den er bedre til at gengive farve. Jo tættere den er på 100, jo bedre.

En LED-pære er et godt valg

LED-pæren er en god pære at vælge. Grunden til dette er, at den har en forholdsvis lang levealder, samtidig med at den er god for miljøet. Desuden findes den i mange former og faconer, og du kan derfor finde en dekorativ LED-pære såvel som en mere funktionel LED-pære. Selvom LED-pæren er et godt valg for de fleste, er den ikke for alle. Det er derfor noget, som du skal gøre op med dig selv.

Er du stadig i tvivl om, hvilken pære du skal vælge? Så er det en god ide enten at ringe til det sted, hvor du ønsker at købe en pære, skrive en mail til dem eller besøge dem i butikken med den gamle pære eller den fatning, som du ønsker en pære til. Det behøver ikke at være svært at finde den rigtige pære – hverken på egen hånd eller med hjælp.


Ingen svar til "3 tips til hvordan du vælger den rigtige elpære"


    Har du noget at sige?

    Nogen html er OK

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.