Spar på strømmen med en ny buffertank

Skrevet 6. januar 2020

De fleste danske husholdninger vil gerne spare på el- og varmeregningen i det årlige budget. Her er nedsættelse af forbruget selvfølgelig en oplagt mulighed, men der er faktisk en endnu mere oplagt mulighed, hvor du ikke skal gå på kompromis. Den hedder en akkumuleringstank – også kaldet en buffertank.

Kort fortalt, så er en buffertank en nyere og bedre udgave af en varmtvandsbeholder, som benytter sig af en mere udviklet teknologi, når vand skal lagres over tid i få timer eller hele uger. Den modvirker de start og stop hos varmepumpen, som lidt enkelt sagt gør, at opvarmet vand går til spilde og nedkøles hurtigt. En akkumuleringstank forhindrer varmspild i hjemmet og sikrer, at man får mere for pengene. Det gavner både ens privatøkonomi og miljøet på den lange bane.

Inde på Varmekilder.dk kan du læse mere om, hvad en buffertank er, og hvilke modeller den kan fås i. Siden giver objektivt og saglig information om et bredt udvalg af varmekilder fra forskellige forhandlere, så du kan foretage et informeret valg.

Tanken skal tilpasses det eksisterende varmeanlæg

Der skal gøres en smule hjemmearbejde, før man går ud og anskaffer sig en buffertank. Det er nemlig ikke uvæsentligt, om der bruges solvarme, fyr eller brændeovn i forhold til, hvilken model der passer. Du kan finde råd og vejledning på nettet til at beregne størrelsen af den rette akkumuleringstank. Som ved en enhver investering hænger denne også sammen med behov. Det vil sige behovet for opvarmning, boligens størrelse og plads til den nye installation.

En buffertank hjælper med at varme mere vand op over en længere periode og dermed øge effektiviteten af varmepumpen. Det kan føre til store besparelser, hvad enten man bor i en lejlighed midt i Århus eller en stor gård på landet i Nordjylland.

Det er en god idé at rådføre sig med fageksperter og søge på nettet for at finde den rigtig løsning fra start af, før du går i gang med at investere og montere. Der er heldigvis masser af information at hente online, så du kan sætte dig ordentligt ind i sagerne.

Mange forskellige modeller

På Varmekilder.dk er der et fint overblik over forskellige modeller inden for buffertanke, som har forskellige egenskaber i form af størrelse, attributter og kompatibilitet. Her kan du undersøge, hvor mange bars belastning en model tåler, hvordan tanken kan forbindes, og hvad vægt og mål lyder på.

Igen kan en fagmand rådgive dig igennem processen, da det godt kan være ret teknisk. Selve besparelsen i strøm legitimerer dog hele indsatsen. En professionel inden for området kan også fortælle mere om de mange fordele ved isolering.

Hvis du har et anlæg baseret på solvarme, skal du eksempelvis have en akkumuleringstank med en spiral anbragt i bunden, hvorimod det er en anden sag, hvis du har et træfyr.

En væsentlig besparelse i budgettet

Man siger, at en akkumuleringstank gemmer bedre på varmen, til der virkelig er brug for den. Det giver sig selv, at den ved at øge effektiviteten af din vandopvarmning kan give store besparelser i husholdningsbudgettet. De fleste, der har investeret i et hus, ved hvor hurtigt indtægten fra lønnen kan blive ædt op af faste udgifter forbundet med hjemmet. Derfor vil en besparelse af den størrelsesorden, som buffertanken sikrer, være kærkommen hos de fleste familier.

En buffertank minimerer varmetab, øger effektiviteten og gør derved, at du får mere for dine penge. Den mindsker det antal gange, du skal fyre op for at få det samme udbytte i form af varme. Når du skal vurdere størrelsen på den buffertank, du skal anskaffe, kan du gå efter en simpel, men brugbar tommelfingerregel. Nemlig, at hver m2 i dit hus kræver omtrent 10 liter akkumuleret vand.

Hvis du går ind på Varmekilder.dk, kan du finde en udførlig guide til de parametre, du bør overveje, når du bestemmer dig for, hvilken buffertank du vil købe. Her er boligtype og areal som nævnt vigtigt – det spiller bestemt en rolle, om du bor i et parcelhus på 135 m2 eller en etagebolig på 70 m2. Ligeledes spiller det årlige varmebehov en rolle, så her er en smule selvindsigt i dine forbrugsvaner også en fordel.

Det kan altid anbefales at ringe og konsolidere med en ekspert, hvis du er i tvivl om, hvilken model der er ideel for dig.

Spar på strømmen med en ny buffertank

Spar på strømmen med en ny buffertank


Ingen svar til "Spar på strømmen med en ny buffertank"


    Har du noget at sige?

    Nogen html er OK

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.