Sådan får du råd til at betale elregningen

Skrevet 9. januar 2022

Glemmer du altid, at der lige kommer en elregning en gang om måneden eller hvert kvartal, og har du svært ved at få den betalt, er der her et par gode tips til, hvordan du tager dig af det fremover.

Det behøver nemlig ikke at være noget problem at få betalt sin elregning. Og har du flere penge til overs, kan det jo være, at du skal forkæle dig selv med en Piet Hein stage.

Husk at inkludere elregningen i dit budget

For det første er det en god idé at inkludere din elregning i dit månedlige budget, så du er sikker på at lægge penge til side hver måned, så du også har råd til at betale den, selv hvis regningen kun kommer en gang hvert kvartal, som den gør i mange tilfælde.

Har du ikke udgiften med i dit budget, er det klart, at du kan ende i en situation, hvor du ikke har råd til at betale regningen, når den kommer. Derfor er det også vigtigt, at alle dine faste udgifter er med i dit budget.

Skær ned på forbruget så du har til de faste udgifter

Hvis du har svært ved at betale dine faste udgifter som eks. elregningen, kan det være en god ide at kigge på dit forbrug. Måske har du mulighed for at skære ned for dit forbrug, så du har mulighed for at betale alle dine regninger hver måned.

Du kan hurtigt ende i en dårlig spiral, hvis du ikke har mulighed for at betale for dine faste udgifter. Derfor er det vigtigt, at du ikke bruger for mange penge på cigaretter, biografture og fastfood, hvis det nu er tilfældet, da det altså er vigtigere at betale sine regninger.

Kan du ikke betale elregningen? Brug mindre el

Har du svært ved at betale din regning, kan det jo også være, at du kan prøve at bruge mindre strøm hver måned. Jo mindre strøm du bruger, desto lavere vil din elregning jo også ende med at være. Så det er jo noget, du konkret selv kan gøre noget ved, hvis du gerne vil slippe billigere, når elregningen kommer.

Det er ikke sikkert, at der er meget, du kan gøre, men det er jo værd at dykke ned i. Måske kan du ende med at skære bare 100 eller 200 kroner af dit månedlige forbrug, hvilket jo i den grad også er værd at tage med sig.


Ingen svar til "Sådan får du råd til at betale elregningen"


    Har du noget at sige?

    Nogen html er OK

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.