Her er grundene til LED-pærens popularitet

Skrevet 31. marts 2022

Det elektriske lys har været med til at forme nutidens samfund. Uden det ville man stadig leve efter solens cyklus, og så ville verden ikke se ud, som den gør i dag. Ligesom med så meget andet, har lyset gennemgået store forandringer gennem tiden, så det bliver mere sikkert, effektivt, og knap så dyrt. I dag er den bedste lyskilde LED-pæren.

Populær erstatning

LED-pæren er rimelig udbredt i dag, og er faktisk i ved at erstatte glødepæren, som førhen har været det foretrukne valg til belysning. Fordi den er i gang med at erstatte glødepæren på alle fronter, er der derfor også et stort udvalg af LED pære, hvad end det er til gulvlampen, spots eller et lysstofrør. LED-pæren kan nemt sættes i lampen i stedet for glødepæren, uden at der skal gøres noget ved fatningen først – det er derfor nemt at skifte de to pærer ud med hinanden.

Energieffektiv

Men det er ikke fordi den kan bruges til stort set alle lamper ligesom glødepæren, at LED-pæren er blevet så populær. Årsagen ligger i dens energieffektivitet. LED-pæren er mere energieffektiv end glødepæren, hvilket betyder, at den udnytter strømmen bedre. Den bruger derfor mindre strøm, men giver den samme, og sommetider faktisk bedre, belysning end glødepæren. Det mindre strømforbrug kan mærkes på elregningen, hvis alle pærer bliver skiftet ud, og så holder pærerne også længere: De fleste LED-pærer i dag kan i teorien holde i op til 50 år, før de skal udskiftes. Det bidrager alt sammen til en billigere og mere miljøvenlig pære – og det er det, der har gjort den så populær. Det forventes, at LED-pæren på et tidspunkt fuldstændig har udfaset brugen af glødepærer på grund af dens effektivitet.

Kan tilpasses dine behov

En anden betydelig årsag til LED-pærens popularitet ligger i det store udvalg, der er af den. Pæren kan bruges til stort set alle lyskilder, både til store og små, og nogle pærer har også mulighed for at skifte farve, så det er muligt at tilpasse stemningen med lysets farve. Andre pærer kan også ændres i lysstyrken, så du kan bestemme, hvor kraftigt lys, du gerne vil have på det givne tidspunkt – det kan for eksempel være, når du skal i seng: Der er det rart ikke at have for kraftigt lys på værelset, da det kan forstyrre. Eller måske er det rart nok ikke at have kraftigt lys, når der skal være en mere hyggelig stemning i stuen. Der er rig mulighed for at tilpasse belysningen efter dine behov, og samtidig spare en masse strøm med LED-pærer.


Ingen svar til "Her er grundene til LED-pærens popularitet"


    Har du noget at sige?

    Nogen html er OK

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.