Du behøver ikke at spare på godt læselys

Skrevet 2. juni 2019

Elsker du at læse en god roman, når du vil koble af? Så er det ovenud vigtigt at du sørger for at have en god læselampe. Hvis du er godt opslugt af f.eks. en spændende krimi, tænker du måske ikke så meget over hvor du sætter dig. Men godt læselys er vigtigt for øjnene. Du kan da læse længere uden at blive træt i hovedet.

Indret en hyggelig læsekrog

Du bør naturligvis sørge for at sidde behageligt når du læser. Sæt dig godt tilrette i en god lænestol, eller sæt dig i sofahjørnet. Her kan du så montere en lampe til formålet. Sæt dig i lænestolen eller sofaen, og prøv at danne sig et overblik. Hvordan rammer lyskilden mest optimalt? Den skal give et passende lys, som ikke blænder. Hvis du er en rigtig læsehest, kan du overveje at indrette et sted læsning. Placer en reol i rækkevidde fra din siddeplads. Så har du altid dit læsestof lige ved hånden.

Du bør derfor overveje:

  • En komfortabel siddeplads
  • Behageligt lys
  • Afsætningsplads til lidt mad og drikke

Med disse enkle råd in mente, kan du skabe dig selv et virkelig fint sted til læsning.

Brug energirigtige elpærer

Der er flere gode muligheder at vælge mellem, når det kommer til elpærer. De gamle glødepærer slugte utrolig meget strøm. Nye pærer kan til gengæld næsten ikke mærkes på elregningen. Såvel a-pærer, som LED- og halogenpærer er energieffektive og det er en smagssag, hvilket du skal vælge.

A-pæren er den vi kender som den klassiske energisparepære. Den har længe været på markedet. Ulempen med denne type pære kan være, at den ikke opnår fuld lysstyrke med det samme. Der kan LED-pæren være et bedre alternativ. Til gengæld har problemet ved LED-pærer længe været det lidt kølige lys. Men udviklingen på området går stærkt. I dag kan du få rigtig fornuftige LED-pærer med et mere varmt lys.

Endelig er der halogenpæren, som jo ikke kan siges at være nogen nyhed. Også her er der sket meget udvikling. De pærer der er på markedet i dag, giver et behageligt lys.


Ingen svar til "Du behøver ikke at spare på godt læselys"


    Har du noget at sige?

    Nogen html er OK

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.